Previsió del temps Barcelona Dijous 11 Juliol 2024
Autor: Xavi Navas

Després d’un dimecres radiant i calorós, la previsió del temps per a aquest dijous, 11 de juliol, encara fa enfilar-se més amunt el mercuri, tant de nit com de dia.

Sense cap sorpresa els termòmetres faran cim aquest dijous tant a Barcelona i a l’entorn metropolità com a la resta del país. Estem parlant de la primera calorada de l’any arreu de Catalunya.

Previsió horària per a Barcelona:

  • 6 h: nit una mica més xafogosa i de mal dormir en alguns barris.
  • 9 h: ambient càlid.
  • 12 h: calor.
  • 15 h: màximes a tocar dels 33 o 34 ºC.
  • 18 h: afluixament lleu de la calor.
  • 21 h: nit xafogosa.

La previsió del temps fa enfilar-se els termòmetres

Dijous amb poques novetats al cel. Mantindrem un dia més la combinació del sol amb alguns intervals de núvols baixos a la vora del mar.

Ambient d’estiu tot el dia en espera d’unes màximes que s’enfilaran de valent i amb força probabilitat s’assoliran entre les 14 i 15 h. Molts termòmetres durant les hores centrals es mouran entre els 28 i 33 o 34 ºC. Xafogor més acusada com més a prop del mar.

A la resta de Catalunya, si aquest dimecres hem arribat fins als 39 ºC de màxima, serà dijous quan assolirem el cim de la calorada. Amb una probabilitat força elevada, registrarem per primera vegada enguany els 40 ºC.

La calorada perdrà pistonada, almenys alguns dies

Un cop passi l’efecte de la bombolla càlida que aquests dies tenim al damunt, ja s’entreveu una normalització del termòmetre.

La previsió del temps per als pròxims dies albira un divendres amb màximes lleugerament més baixes i un cap de setmana d’estiu amb una calor més a ratlla i intervals de núvols.