La previsió del temps per a divendres, 18 de novembre, anuncia un canvi sobtat de temps. L’arribada d’una massa d’aire freda i inestable afavorirà els xàfecs de tarda i farà baixar clarament la temperatura.

  • 6 h: matinada més fresca.
  • 9 h: cel canviant, estones de sol.
  • 12 h: augment dels núvols.
  • 15 h: risc d’algun primer ruixat.
  • 18 h: xàfecs amb tempesta.
  • 21 h: ambient de plena tardor.

Màximes sis graus més baixes

El dia es llevarà encara amb moltes estones de sol, matí estable i més fresc que els anteriors.

Al migdia es dispararà el creixement de les nuvolades cap al prelitoral, sobretot a l’entorn del Montseny i el Montnegre. Tarda insegura, amb ruixats dispersos, localment en forma de tempesta, al nord de la regió metropolitana que s’estendran cap al litoral. Fins i tot, pot arribar a caure calamarsa.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avís per intensitat de precipitació, més de 20 litres per metre quadrat en 30 minuts, entre el Garraf, el Baix Llobregat i el Maresme.

Els xàfecs aniran de baixa al vespre i donaran pas a un ambient clarament de tardor, amb registres d’entre 10 i 13 graus a darrera hora del dia arreu de la regió metropolitana.

Ambient de plena tardor durant el cap de setmana

Dissabte a la tarda es repetiran alguns xàfecs al nord de la regió metropolitana i bufarà el mestral al sud. Cap de setmana clarament de tardor, amb mínimes d’entre vuit i 10 graus a Barcelona. Dilluns arribarà un altre front i s’esperen alguns ruixats a partir de la tarda.