foto: Alfons Puertas

Aquest dilluns ens acabarà de passar el front fred associat a un solc en altura que s’ha despenjat a la península Ibèrica. Tindrem restes d’inestabilitat, però amb tendència a una millora progressiva del temps a Barcelona.

Matí: bastants núvols i algun ruixat

Cel bastant tapat a molts punts de la regió metropolitana de Barcelona.

No són impossibles alguns ruixats, especialment a zones de muntanya de les serralades Litoral i Prelitoral. No es descarta tampoc algun ruixat a Barcelona a primera hora.

No han de ser precipitacions gaire contundents ni persistents.

Ambient molt suau, també de bon matí, amb mínima que no haurà baixat dels 17 ºC.

Tarda: s’anirà imposant el sol

La part més estructurada de la massa de núvols anirà marxant a partir del migdia i s’obriran clarianes. Fins i tot farà força sol a prop del mar.

Podran quedar restes de núvols prims poc importants. A banda, creixeran nuvolades a la serralada Prelitoral. Alguns models ens marquen la formació d’alguns xàfecs ràpids que es mourien de sud-oest a nord-est i poden afectar Montserrat, Sant Llorenç del Munt i la Mola i el Baix Montseny, curts i poc importants.

Temperatura màxima amb poques variacions respecte d’ahir i sempre amb valors entre els 20 ºC de la costa i els 22-23 ºC dels indrets més càlids del prelitoral.

Ponent entre dimarts i dimecres

La posició de la massa d’aire fred implicarà un flux de vents de ponent que apaivagaran o anul·laran la baixada de temperatura que es viurà als Pirineus i a l’interior. Aquí a la costa, dimarts i dimecres podríem tenir una màxima de 22-24 ºC i vent moderat de component oest que podria bufar amb ratxes de 50 km/h en alguns moments.

Aquest vent arriba sec i reescalfat, fet que ens fa pronosticar un temps eixut a la ciutat. Els ruixats que puguin caure seran de tarda, dimarts, i al nord de la regió metropolitana (el Vallès i l’Alt Maresme), que són els sectors on no bufarà el ponent i l’aire fred generaria aquesta inestabilitat.