previsió del temps diumenge 19 març 2023

La previsió del temps per a aquest diumenge 19 de març indica un temps encara insegur amb la presència d’un solc que farà que es reactivin els ruixats en alguns punts del territori. Les temperatures no variaran gaire respecte de les de dissabte.

  • 6 h: matinada fresca, ambient humit.
  • 9 h: risc d’alguna gotellada.
  • 12 h: núvols encara ben presents.
  • 15 h: núvols més trencats.
  • 18 h: ruixats al nord-est.
  • 21 h: nit fresca.

Risc d’algun plugim matinal

Diumenge començarà amb un cel gairebé cobert del tot i amb alguns plugims que esquitxaran el territori. Seran de curta durada i no acumularan gaire aigua, però es poden presentar en qualsevol punt, fins i tot a Barcelona.

A partir del migdia els núvols quedaran cada cop més concentrats al prelitoral, mentre que s’obriran més clarianes a la costa.

Entre el migdia i el vespre hi haurà la possibilitat de xàfecs i tempestes al Vallès Oriental i el Maresme, més probables a l’entorn del Montseny. Podran ser puntualment moderats. A la resta de Catalunya també s’esperen ruixats a les comarques de Girona, el prepirineu i la Catalunya Central.

La setmana vinent serà força estable

La setmana començarà amb un temps molt més estable i ja sense risc de pluja. S’entreveu una setmana que vindrà marcada en bona part pel sol i la suavitat tèrmica, amb temperatures que tenen tendència a pujar especialment a partir de dimarts, amb l’entrada del vent de garbí.

Ara com ara tot fa pensar que estem lluny de veure episodis de pluja generals i abundants.