previsio de temps dissabre 21 maig

La previsió del temps anuncia un dissabte especialment calorós. Barcelona podria viure entre aquest dissabte i diumenge el dia més càlid mai viscut en un mes de maig. El vent de garbí reescalfat en serà el responsable.

  • 9 h: vent feble, alguna boirina i temperatura encara sota control.
  • 12 h: el vent de garbí dispararà a l’alça el termòmetre.
  • 15 h: màxima d’entre 32 i 34 graus.
  • 18 h: valors encara de 30 graus.
  • 21 h: sensació plena d’estiu.

El vent de garbí dispararà el termòmetre a l’alça

Dissabte es llevarà amb vent feble i ambient molt suau. Moltes mínimes no hauran baixat dels 20 graus de matinada. No es descarta alguna boira costanera de bon matí.

A mig matí començarà a bufar el vent de garbí i dispararà a l’alça el termòmetre arreu, tant a la costa com sobretot cap al prelitoral, on se superaran els 35 graus de màxima. A la tarda s’esperen ratxes de vent d’entre 40 i 50 km/h a la façana litoral.

Cel enterbolit i pols del desert del Sàhara en suspensió.

Diumenge tocarà sostre el termòmetre a l’interior

Diumenge tornarà a bufar el vent de garbí. A la costa s’esperen valors similars als de dissabte i cap al prelitoral encara podrien pujar lleugerament. Es mantindrà el cel enterbolit a causa de la presència de pols sahariana.

La bombolla africana començarà a marxar dilluns i el vent girarà a xaloc. La temperatura màxima recularà clarament a Barcelona i rodalia. El descens s’accentuarà a partir de dimarts i augmentaran la inestabilitat i la possibilitat de xàfecs i tronades.