previsió del temps 3 de novembre del 2021

La previsió del temps de cara a dimecres anuncia més fred i temps insegur i molt canviant. El dia s’ha llevat amb el pas d’un front que ha deixat una mica de pluja. Les clarianes aniran a més a patir de mig matí. A la tarda descarregaran ruixats forts i alguna calamarsada cap a l’extrem nord de la regió metropolitana de Barcelona.

  • 9 h: la pluja haurà marxat.
  • 12 h: obertura de clarianes i ambient fresc.
  • 15 h: cel canviant i nuvolades potents cap al nord.
  • 18 h: ruixats al nord, sense descartar-los a Barcelona.
  • 21 h: vespre i nit gairebé hivernals.

Matí: el sistema frontal s’allunya cap al mar

La matinada ha estat freda, similar a la d’ahir i marcada pel pas del front. No es descarta algun ruixat residual a primera hora en trams del litoral sobretot cap al Maresme i mar endins.

A mig matí s’obriran clarianes i es farà notar el vent de mestral, sobretot al sud del riu Llobregat. La jaqueta serà imprescindible.

Tarda: ruixats i alguna calamarsada cap al nord de la regió metropolitana

A la tarda es preveu la formació de ruixats i alguna tempesta cap al nord-est del país. Els xàfecs també avançaran cap al Montseny, el Montnegre i punts del nord del Maresme i del Vallès Oriental.

La neu podrà enfarinar les cotes més altes del turó de l’Home, les Agudes o el Matagalls. Cota de neu: 1.400-1.500 m.

No es descarta que durant la tarda alguns ruixats puguin arribar ben bé fins al delta del Llobregat. Més al sud és molt més complicat.

Fred, però sense ser excepcional

El fred propi de finals de tardor es farà notar els pròxims dies. El temps es mantindrà insegur dijous, amb xàfecs a l’àmbit marítim i, en alguns moments, en trams del litoral barceloní. Hi haurà menys risc de pluja a partir de divendres al migdia i, sobretot, dissabte.

Bufarà vent fort de gregal i l’alteració marítima serà notable el cap de setmana.