La previsió del temps per a dimarts ve marcada per l’arribada d’una pertorbació. Les nuvolades i els ruixats sovintejaran a la regió metropolitana al llarg del dia, sobretot a l’interior. A partir del vespre, una tongada de pluja escombrarà el territori d’oest a est. Ambient més fresc.

  • 9 h: creixement de nuvolades
  • 12 h: possibilitat d’algun ruixat curt
  • 15 h: ambient més fresc
  • 18 h: núvols cada cop més compactes
  • 21 h: pluja generalitzada i continuada

17 dies després, tornarà la pluja

Fins aquest dilluns, el mes de maig ha estat molt eixut. A l’Observatori Fabra no s’han arribat a acumular ni 5 l/m2 i, de fet, fa 17 dies que no plou. Tot plegat canviarà dimarts amb l’arribada d’una pertorbació que farà créixer les nuvolades amb força de bon matí.

El temps es mantindrà insegur durant tot el dia. S’alternaran les nuvolades amb algunes ullades de sol. Fins al vespre hi pot haver alguns ruixats o tronades de distribució irregular, però no plourà de manera continuada ni ho farà a tot arreu. Serà a partir de llavors quan hi haurà una tongada de pluja que escombrarà el territori d’oest a est.

Els xàfecs podran ser localment d’intensitat forta i acumular quantitats de més de 20 l/m2 en mitja hora, segons l’avís que el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès aquest dilluns al vespre. El Barcelonès es troba en grau 1 sobre 6.

Avís per intensitat de pluja per a dimarts. Font: Servei Meteorològic de Catalunya

Puntualment la pluja pot anar acompanyada de calamarsa o pedra. A més, tot i que la probabilitat és baixa, no seria estrany que es pogués veure algun cap de fibló davant la costa al llarg del matí.

La temperatura baixarà encara més i l’ambient serà fresc. La màxima se situarà entre 21 i 24 ºC en general. Per la seva banda, la mínima es registrarà al final del dia i voltarà els 15-17 ºC a la costa i els 12-15 ºC al prelitoral.

Fins divendres no farà net del tot

Dimecres de matinada encara podrà ploure, tot i que cada vegada els ruixats s’aniran fent més febles i intermitents. S’obriran força clarianes al matí, però a partir del migdia es podrà reproduir algun xàfec, preferentment al nord de la regió metropolitana. Encara que dijous hi haurà moltes més estones de sol, encara es podria arribar a escapar alguna gotellada o ruixat local. Divendres el temps serà molt tranquil.

La temperatura tocarà fons la matinada de dimecres. Dijous, i sobretot divendres, tendirà a recuperar-se, sobretot de dia.