La previsió del temps per a dilluns dibuixa un inici de setmana ben diferent respecte del temps que ha fet el cap de setmana. Tot i que es mantindrà l’ambient assolellat, la pols en suspensió disminuirà i, a més, la temperatura tirarà clarament cap avall.

  • 9 h: ambient suau
  • 12 h: cel serè
  • 15 h: temperatura entre 6 i 10 graus més baixa
  • 18 h: alguna nuvolada cap al prelitoral
  • 21 h: es notarà una refrescada

S’acaba la calor sufocant

De bon matí la temperatura serà força semblant a la de diumenge a primera hora. Tot i això, amb el pas de les hores no remuntarà pas gaire. Al centre de la jornada costarà trobar registres per sobre dels 25 ºC a la façana costanera, i a l’interior difícilment s’arribarà als 30 ºC. Res a veure amb els rècords de calor que s’han batut les darreres hores.

Predominarà el cel serè, amb algun núvol prim escadusser. La pols sahariana marxarà. Això sí, a la tarda a l’interior s’hi formaran algunes nuvolades poc importants que no deixaran pluja. Els ruixats caldrà anar-los a buscar cap al Pirineu oriental. El vent bufarà fluix amb algun cop moderat de llevant i xaloc. Hi haurà maror, amb onades d’entre dos i tres pams d’alçària.

Variabilitat i algunes tempestes

Dimarts s’aproximarà un embossament d’aire fred a nivells mitjans i alts que acabarà travessant Catalunya durant la matinada de dimecres. Això complicarà la situació meteorològica. Dimarts serà un dia insegur, amb nuvolades i ruixats que s’alternaran amb estones de sol.

Al final del dia, una tongada de xàfecs i tempestes escombrarà el territori i dimecres de matinada aniran disminuint. Ara bé, no acabarà de fer net del tot, i durant la tarda es podria reproduir algun ruixat al nord de la regió metropolitana.

Dijous hi haurà grans clarianes i tan sols quedaran algunes nuvolades cap al Maresme i el Montseny.

La temperatura continuarà baixant i tocarà fons dijous de matinada. Caldrà recuperar els jerseis.