La previsió del temps per a diumenge tornarà a semblar que és per a un dia de finals de juliol, en comptes de finals de maig. El cel quedarà enterbolit a estones per alguns núvols prims i per la presència de pols en suspensió. La temperatura tornarà a pujar fins a situar-se per sobre dels 30 ºC a la costa i dels 35 ºC a l’interior.

  • 9 h: pujada ràpida de la temperatura.
  • 12 h: cel enterbolit.
  • 15 h: calor intensa.
  • 18 h: vent de garbí amb alguns cops moderats.
  • 21 h: els núvols prims aniran a la baixa.

Nova jornada de rècords de calor

La matinada serà molt suau, amb una temperatura que no baixarà dels 20 ºC al centre de Barcelona i en algunes poblacions de la costa, així com a cotes mitjanes de les serralades litoral i prelitoral.

El cel quedarà enteranyinat pel pas d’alguns núvols alts i prims, i també enterbolit per la pols en suspensió que arribarà al seu màxim durant les hores centrals del dia.

Si dissabte ja es van batre alguns rècords de calor per al mes de maig, és d’esperar que diumenge es puguin tornar a superar. La temperatura màxima a Barcelona rondarà entre 29 i 33 ºC, mentre que a l’interior se superaran els 35 ºC. Fins i tot, als indrets més càlids es podrien fregar els 38 o 39 ºC.

El vent de garbí bufarà fluix, amb alguns cops moderats a la tarda. Mar força tranquil·la, amb onades que voltaran el mig metre d’alçària.

Calor amb data de caducitat

El canvi de posició de l’anticicló a partir de dilluns permetrà que l’entrada d’aire càlid se’n vagi Mediterrani enllà. Això farà que la temperatura baixi notablement fins a recuperar els valors propis per l’època.

Un cop acabat aquest episodi de calor, hi haurà més núvols i fins i tot hi podria haver una tongada de xàfecs i tempestes entre dimarts i dimecres.