La dita diu que “després de la tempesta arriba la calma”. Però si aquest canvi entre un estat meteorològic i l’altre ens sorprèn a la platja, podríem dir que, després de la tempesta, arriben els residus. El litoral de Barcelona s’ha llevat aquest diumenge al matí amb la petjada de la tempesta de la nit anterior: preservatius, mascaretes, compreses, envasos de plàstic, bastonets per les orelles o burilles de cigarretes.

El vent de marinada (té una direcció de sud a nord) que ha bufat a mig matí ha acumulat aquests residus que havien sobreeixit del col·lector de desguàs d’aigües pluvials del Poblenou a la platja del Bogatell. La brutícia no només s’ha acumulat a la sorra, sinó que ha estat surant també a l’aigua, just a la zona on trenquen les onades.

Bandera groga a totes les platges de Barcelona

La presència d’aquests residus, combinada amb un fons marí remogut, ha fet empitjorar la qualitat de l’aigua, i durant el matí d’aquest diumenge, s’ha hissat la bandera groga a tot el litoral. Amb tot, això no ha impedit el bany de molts.

Un altre dels efectes de la tempesta a la platja ha estat la pudor. Bona part dels residus que la pluja va arrossegar la nit de dissabte a diumenge al col·lector del Poblenou han estat vegetals, que han començat a descompondre’s. Principalment les fulles dels plàtans que aquests arbres havien perdut a causa de l’estrès hídric, després de tres mesos sense ploure.