La informació meteorològica a betevé està present des del primer informatiu que es va emetre el 3 de novembre del 1994. Són moltes les dones i els homes del temps que han ressenyat el temps de la ciutat en aquests 30 anys. Tres dels professionals meteoròlegs han participat en una tertúlia al betevé directe per recordar de quina manera s’ha abordat la meteorologia a betevé en aquest període.
La geògrafa Sarai Sarroca va entrar a treballar l’any 2006 i va ser la primera dona del temps de betevé. Hi va treballar durant 15 anys abans de ser la primera dona directora del Servei Meteorològic de Catalunya. La Sarai destaca una diferència entre les dues etapes laborals: “A la feina d’ara, al Meteocat, hi ha un equip que fa els pronòstics i elabora els mapes, mentre que a la redacció de betevé em trobava sola per fer tota la predicció del temps d’aquell dia a Barcelona“.
Alfred Rodríguez Picó va presentar durant molts anys a betevé el programa El temps del Picó. És un home del temps autodidacte que amb 16 anys ja treballava en diferents mitjans de comunicació. Rodríguez Picó recorda una anècdota de l’any 1987, quan “estava a Montjuïc i em va caure una espurna d’un llamp a un braç i em va fer mal. El fet curiós és que era una tempesta amb poca activitat elèctrica”.
El geògraf Marcos Amores Sánchez fa 18 anys que és a betevé fent diàriament els pronòstics del temps que farà a Barcelona i remarca “la passió dels professionals que ens dediquem a aquesta feina“. Sobre el fet de donar una previsió errònia, Marcos Amores apunta que “en la nostra activitat fem prediccions sobre el temps que farà, no són certeses i ens podem equivocar”.
Canvi climàtic
Els tres professionals coincideixen en què episodis meteorològics com una dana seran habituals, “potser poc freqüents, però amb molta intensitat quan es produeixin“, assenyala Sarai Sarroca. Rodríguez Picó demana “precaució i ser prudent davant episodis meteorològics extraordinaris, perquè quan es donen unes condicions determinades exploten fenòmens com la dana”.
Una vintena de professionals en 30 anys
A més de Marcos Amores, Sarai Sarroca i Alfred Rodríguez Picó, una vintena de meteoròlegs s’han posat davant de les càmeres de betevé per relatar el temps de Barcelona. Actualment, Manel Cascante Torrella i Ariadna Corominas formen equip amb Marcos Amores per explicar diàriament la previsió meteorològica.
El físic Toni Mestres va ser el primer home del temps de la cadena l’any 1994. Els altres homes i dones del temps en aquests 30 anys són Joan Bech, Sergi Loras , Mònica Usart , Abel Queralt, Luismi Pérez, Miquel Bernis, Roger Solé, Carme Farnell, Joaquim Serra, Oriol Rodríguez, Roc Mateu, Marc Silvestre, Adrián Fernández, Sílvia Ferrer i Míriam Santamaria.