El port del Fòrum tampoc no s’ha salvat dels desperfectes i les afectacions del pas del temporal Gloria. Les fortes ratxes de vent i les onades, de fins a set metres, van destruir un dels dics del mur portuari. La infraestructura, creada per reconduir les aigües que entren al moll, s’ha vist completament demolida per l’impacte i la força del mar.

De moment, l’Ajuntament ha restringit el pas a la zona en espera de començar les tasques de neteja i rehabilitació. L’alcaldessa, Ada Colau, ja va avançar que la reparació de la zona del Port Fòrum ascendiria a cinc milions d’euros.

Les platges veïnes al Fòrum, com la platja de Llevant i la Nova Mar Bella, se sumen a la llista de platges afectades pel fort onatge que el temporal va provocar al litoral barceloní. Acumulació de deixalles —especialment de plàstics—, desnivells de sorra, vegetació malmesa i branques trencades són només algunes de les destrosses més visibles dels efectes del temporal. Una imatge insòlita per als vianants que passejaven aquest matí a peu de platja. Molts veïns no han pogut evitar fer fotografies i comentar que no recordaven cap temporal semblant en els últims anys. Una setmana en què són molts els que han pres consciència sobre l’impacte i les greus conseqüències del canvi climàtic.