creuer port Barcelona

(Europa Press) El president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó, ha previst poder començar a sancionar les embarcacions que incompleixin la normativa en matèria de contaminació a partir del “setembre o octubre”. En una entrevista a Ser Catalunya d’aquest divendres recollida per Europa Press, ha considerat que “poques embarcacions avui dia no estan fent les coses com cal fer-les” i ha dit que faran inspeccions visuals.

Salvadó ha erigit el port de la capital catalana com “dels més exigents en aquest sentit i dels més avançats, i és un posicionament reconegut pel mercat”. Creu que l’estudi de Transport&Enviroment apunta la infraestructura com la “més contaminant l’any passat” i es basa en un paràmetre que avui dia està fora de mercat i que no té cap sentit, en les seves paraules. No obstant això, ha dit que comparteixen “absolutament” les conclusions i ha insistit a accelerar l’electrificació dels ports.

Parar el motor durant l’estada al port

Sobre la infraestructura que ha de permetre que les embarcacions parin el motor durant la seva estada al port, coneguda com a OPS, ha alertat que és una obra complexa i ha augurat que en un termini de tres o quatre anys veuran acomplert l’objectiu: “En un període relativament curt, el port tindrà un salt qualitatiu en les seves emissions”.

El Port recupera els nivells prepandèmia de passatgers

El nombre de passatgers de creuers i ferris entre el gener i el maig d’aquest any ha sigut gairebé d’un milió i mig de persones, segons dades publicades aquest divendres per la infraestructura. En concret, entre gener i maig han passat pel port 1.470.887 passatgers, un 86,2% més que en el mateix període de l’any passat. D’aquests, gairebé un milió, 997.841, han estat creueristes, mentre que 473.046 han viatjat amb ferri.