Protecció Civil ha alertat aquest dijous al matí de l’increment del cabal en el tram baix del riu Llobregat, com a conseqüència de les pluges de les darreres hores.

A quarts de nou del matí, el riu Llobregat, al seu pas per Sant Vicenç dels Horts, baixava amb un cabal de 49 m³ per segon, quan el seu cabal mitjà és de 9 m³ per segon.

No s’esperen grans crescudes, però sí un increment acusat del cabal del riu, propiciat per l’increment del cabal de les rieres, com la de Merlès, a la part alta del riu, que ahir va patir una forta crescuda.

Gestió dels embassaments

L’Agència Catalana de l’Aigua està duent tasques de desembassament d’aigua en diversos embassaments de les conques internes de Catalunya. La idea és que la pluja no saturi el sistema i es pugui acumular més reserves als pantans, que actualment ja estan molt plens. Dimecres es trobaven al 94 % de la seva capacitat. La mateixa setmana de l’any 2019 estaven al 85 %.

Pluges a Barcelona

Les quantitats de pluja registrades a Barcelona entre dimecres al vespre i fins a les set hores d’aquest dijous no han estat, de moment, gaire superiors als 10 l/m2.