pluja temps sant jordi 2022
Nuvolades sobre el mar. Autoria: @refugimeteo

El temps pel Sant Jordi 2022 vindrà marcat pel pas d’una pertorbació. No plourà tot el dia, sinó que ho farà a estones. Ho podrà fer a qualsevol punt de la regió metropolitana, també a Barcelona, encara que els ruixats seran més probables i destacables cap al prelitoral.

Els mapes apunten un convidat més, el vent, que podrà bufar amb molta força a partir del migdia i durant tota la tarda, i ser força general al conjunt català.

Matí marcat pel pas d’un front

Amb els darrers mapes que hi ha disponibles, tot fa pensar que de matinada i fins a mig matí passarà un front que podrà dur ruixats dispersos de curta durada i que es mouran ràpidament.

Darrere del front s’obriran clarianes i hi haurà ullades de sol, alhora que el vent de garbí es començarà a reforçar. Tot i això, és difícil pensar a veure el sol abans del migdia.

La temperatura de primera hora del matí serà una mica més alta. A la costa la majoria de registres se situaran entre els 11 i els 13 ºC, mentre que al prelitoral voltaran entre els 8 i els 11 ºC.

Xàfecs de tarda i vent durant la tarda de Sant Jordi

A partir del migdia creixeran nuvolades, sobretot a punts de l’interior. Arribaran a ser prou gruixudes per descarregar xàfecs de distribució irregular que aniran acompanyats de tempesta i, localment, fins i tot de calamarsa.

Encara que es formaran al prelitoral, el vent en altura els anirà traslladant cap a la costa. Per tant, durant la tarda també hi podrà haver algunes estones de pluja, especialment de Barcelona cap al nord.

A mitja tarda, i sobretot al vespre, les nuvolades i els ruixats minvaran fins a desaparèixer.

La temperatura màxima quedarà més frenada que no pas divendres. En general rondarà entre els 15 i els 18 ºC.

El vent podria superar els 70 km/h

El vent de garbí serà l’altre protagonista del dia. Es començarà a notar al matí, però durant la tarda bufarà amb més força.

Els cops més intensos es registraran arran de costa i, sobretot, cap al Maresme. Sovintejaran les ràfegues de 50 a 70 km/h, i hi podria haver algunes ratxes properes als 80 km/h arran de mar i els llocs més enlairats.