Els models meteorològics preveuen l’arribada de pluja entre dimecres i divendres, 25, 26 i 27 de novembre.

Aquest nou canvi de temps arribarà després de la normalització dels termòmetres, ja que aquest cap de setmana hi ha hagut un canvi de tendència meteorològica, amb vent de nord que ha facilitat un descens notable de la temperatura, molt més pròpia per l’època de la que hi havia fins  ara. Tanmateix, seguim amb cel serè arreu i aquest mes de novembre, de moment està sent sec, amb només 16,3 l/ m2 caiguts a l’Observatori Fabra, dels prop de 66 l/ m2 habiutals per aquest mes.

Sense canvis fins dimecres

Una massa d’aire fred atlàntica podrà despenjar-se per l’oest peninsular durant els propers dies i acabar formant una bossa d’aire fred (pintada de color verd al mapa). Tot fa pensar que es mourà per davant de la costa de Portugal, l’estret de Gibraltar i s’endinsarà per l’interior del Mediterrani, però a latituds més baixes que la nostra.

Posició prevista de la pertorbació segons el model GFS per dijous a la nit

Si els mapes del temps d’aquest diumenge tenen raó, el canvi de temps previst entre dimecres i divendres no ens afectarà directament, però sí podrà facilitar l’arribada de vents humits i la formació de pluja feble dimecres al litoral, més extensa i intensa dijous i amb obertura de clarianes a partir de divendres vinent. Una pluja que seria molt benvinguda, ja que els boscos comencen a acumular un estrès hídric important durant els darrers sis mesos.

Queden encara massa dies per assegurar el pronòstic i no tots els models meteorològics coincideixen en el recorregut de la pertorbació, per això caldrà estar atents a les actualitzacions dels mapes. En funció del recorregut final d’aquesta bossa d’aire fred també es podrà acotar la cota de neu. Els Pirineus a dia d’avui estan buits de neu, malgrat el mes passat va haver algunes nevades que fins i tot van enfarinar el Montseny.