Aquest 2018 és extraordinàriament plujós. De fet, al setembre ja es va assolir el valor mitjà de pluja anual a la ciutat i tot el que ha caigut des de llavors es pot considerar superàvit plujós. És així com l’aigua emmagatzemada als pantans de les conques internes de Catalunya, les que subministren aigua a les llars barcelonines, ja es troben al 88 % de capacitat. Concretament, els pantans més grans, el de Susqueda i el de Sau, es troben al 99 % i al 83 % respectivament.

L’any passat en aquesta època els embassaments es trobaven al 53 % de capacitat i, en canvi, aquest any ja es pot garantir el subministrament hídric del que queda del 2018 i tot el 2019.

Des de l’Agència Catalana de l’Aigua asseguren que han intentat desembassar el mínim d’aigua durant els dies de pluja per evitar danys als trams baixos del Ter i el Llobregat, ja que també han rebut molta aigua.

Una altra dada important és que feia 18 anys que els embassaments no acumulaven tanta aigua en un mes d’octubre.

Pronòstic amb més ruixats a la vista

La predicció meteorològica ens porta una treva de pluja fins dijous o divendres. A partir de llavors es vaticina un canvi de temps important que ens portarà fred intens i, potser també, precipitacions. Sens dubte ho seguirem des de btveltemps.