La pluja ha tornat a fer presència a Barcelona aquest dimecres al matí, després de les tempestes que aquest dimarts van inundar mitja ciutat. La part més activa l’hem tinguda a primera hora. Coincidint amb l’entrada a les escoles ha començat a ploure amb intensitat. Ha estat un episodi curt però intens, especialment a la zona de Montjuïc i la zona del Besòs. També hi ha hagut mala mar, amb onades d’almenys un metre i mig.

Ha plogut amb intensitat a tota la ciutat. A l’avinguda del Paral·lel la pluja ha caigut amb força durant una estona, però l’aigua no ha causat estralls. Això sí, el carrer s’ha omplert de paraigües i tothom qui ha pogut ha buscat refugi per aixoplugar-se.

Aquest pàrquing del número 86 del Paral·lel també va quedar inundat dimarts i aquest dimecres al matí hi han continuat les tasques de neteja i buidat.

L’estació de metro de Paral·lel també ha funcionat amb normalitat. Aquest dimarts va ser un dels punts que es va inundar.

De fet les pluges d’aquest dimecres han estat menys intenses del que s’esperava.

L’Escola de Bosc de Montjuïc, on aquest dimarts hi va haver inundacions i va requerir de l’acció dels bombers, ha pogut iniciar la jornada lectiva amb normalitat. Després dels treballs de drenatge a les aules de primer i segon que es van inundar ahir, avui les classes s’han pogut reprendre.

Els comerciants del Mercat de Sant Antoni, previsors

Els darrers episodis de pluja a la ciutat han afectat algunes parades al mercat de Sant Antoni. Tot i que aquesta vegada no hi ha hagut gaire problemes, els comerciants no les tenen totes i han pres mesures per evitar que el gènere se’ls mulli. Tot i la intensitat, l’episodi de pluges de dimarts ha afectat a una minoria de les parades dels Encants. Els comerciants però, són previsors i quan plou s’acosten fins al mercat, encara que no els toqui treballar, per protegir el gènere amb plàstics. Molts han deixat la parada coberta tota la nit per estalviar-se sorpreses.

Segons han explicat a betevé, cada vegada que plou, es comuniquen a través d’un grup de xat de WatsApp per compartir informació sobre el pronòstic meteorològic i si hi ha problemes amb noves filtracions o goteres.

Abonats sense llum a la plaça de la Farga

Les pluges que van caure dimarts van provocar un tall de llum que va afectar els veïns de la plaça de la Farga, a Sants i la Bordeta. A dos quarts de tres de la tarda, 750 abonats estaven sense subministrament, una xifra que es va rebaixar a 438 a dos quarts de sis de la tarda. No ha estat fins a les set del matí d’aquest dimecres quan tots els usuaris han tornat a disposar d’electricitat. La causa de l’avaria ha estat un centre de transformació que va quedar inundat. Segons Endesa, quan es va fer la reforma de la plaça es va pavimentar per error la trapa per la qual s’accedeix al transformador. Aquest ha estat el motiu principal perquè no s’ha pogut reparar la incidència amb celeritat.

plaça Farga avaria llum

Pluges torrencials, conseqüència del canvi climàtic

Aquesta nit tot i que s’esperaven aiguats més intensos, la pluja forta ha esquivat Barcelona i s’ha concentrat més al Camp de Tarragona. Un dels punts més afectats per l’aiguat de dimarts va ser el Paral·lel. L’Ajuntament recorda que s’està ampliant el col·lector d’aigua de l’avinguda. Els experts relacionen aquestes pluges torrencials amb el canvi climàtic. A banda del Paral·lel un altre dels punts més castigats van ser els carrers de Sant Pau i la Riereta. Els veïns demanen solucions a l’Ajuntament.

Pluges minses a primera hora d’aquest dimecres amb quantitats d’aigua que van dels dos litres per metre quadrat al Poblenou fins als nou recollits a Montbau.

El Servei d’Emergències ha rebut 120 trucades de la ciutat de Barcelona, que suposen el 14,42 % del total d’incidències ateses.

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l’alerta del pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya Inuncat per les afectacions que s’han produït a causa de les pluges intenses. Barcelona manté actiu també el seu Pla d’actuació municipal per les pluges. A més, l’empresa gestora del parc fluvial del Besòs BCASA i el Metro de Barcelona mantenen el seu Pla d’autoprotecció en fase de prealerta.