La platja de Sant Sebastià està rebent sorra provinent del dragatge que s’ha fet a la bocana del Port Olímpic per restaurar i reomplir les platges de sorra, malmeses pel temporal Nelson. Aquest diumenge s’han pogut veure les màquines que distribueixen la sorra al llarg d’aquesta zona de banys de la ciutat. Algunes canonades de la platja —que havien quedat al descobert— ja s’han tornat cobrir i queden amagades sota la sorra.

Els treballs van començar dilluns i des de llavors ja es pot veure com ha canviat d’aspecte la platja. Ara bé, encara queda feina per fer. Els treballs es fan de nou del vespre a nou del matí per evitar molèsties als banyistes.

De fet, aquest diumenge s’han vist pocs banyistes dins de l’aigua i poca gent prenent el sol. Ara bé, a mesura que ha avançat el dia l’ambient al litoral s’ha animat una mica més, interromput per un xàfec molt breu que ha buidat la zona.

La sorra de la bocana del Port Olímpic arriba en vaixell a la platja

Aquesta setmana la sorra s’ha transportat en vaixell fins a les platges, on s’expulsa a través d’una canonada que ara està instal·lada a la platja de Sant Sebastià.

Aquesta és la segona fase d’actuació per portar sorra del fons marí de la bocana del Port Olímpic fins a les platges que van quedar malmeses pel temporal. Fa dies va iniciar-se el dragatge de sorra i, en total, l’empresa municipal B:SM (la gestora del Port Olímpic) en traurà i distribuirà 17.000 m³.

Les altres platges de Barcelona que s’aniran reomplint de sorra seran la de la Barceloneta i la Nova Icària.