Les altes temperatures d’aquest cap de setmana han deixat una imatge més pròpia de la primavera que no pas de l’hivern: platges plenes a vessar de gent que ha gaudit del bon temps. El dia radiant i el sol han acompanyat un diumenge en què les temperatures han pujat considerablement i han fregat en alguns punts de la ciutat els 23 graus.

temperatures barcelona febrer

Les temperatures altes han coincidit, a més, amb el dia de la Candelera, que marca l’equador de l’hivern. Segons la dita popular, “Si la candelera riu, l’hivern és encara ben viu”, per indicar que el fred hivernal encara no ha marxat del tot. Tot i això, la temperatura d’aquest diumenge és totalment anòmala per a l’època de l’any, i s’espera que aquest dilluns les temperatures toquin sostre i arribin als 24 graus.  No serà fins dimarts que es normalitzaran els termòmetres.

Els efectes del Gloria encara visibles

El litoral barceloní intenta recuperar-se setmanes després del pas de la borrasca Gloria. Encara són visibles alguns efectes del temporal de mar. Hi ha desnivells i sorra acumulada en algunes zones del passeig marítim.