L’associació Parley for the Oceans ha organitzat aquest divendres una recollida de plàstics i brossa a les platges i entorns de la Mar Bella. L’acció forma part de la campanya “Protect paradise” (“protegir el paradís”) i també s’ha dut a terme a altres ciutats mediterrànies en què, en el cas de Barcelona, han participat voluntaris.

L’activitat té, segons els organitzadors, l’objectiu de “despertar la consciència i cridar a la mobilització contra la contaminació del mar“. Entre els residus que més s’han trobat en destaquen, sobretot, les ampolles de plàstic, les llaunes i les burilles de cigarreta.

A tall d’exemple, l’any passat, en aquesta activitat es van treure del litoral 145 kilograms de plàstic i 500 més de la resta de residus. No és l’única activitat d’aquesta mena que s’organitza a la ciutat, ja que, per exemple, entitats ecologistes com WWF, No Más Colillas en el Suelo o Pure Clean Earth van treure, durant el Dia Mundial de la Neteja del Planeta de l’any passat, més de 320 kilograms de brossa de les platges de la ciutat.