Ja ha finalitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la ronda del Litoral, amb la qual es posa en marxa la nova forma de generació d’energia per a l’autoconsum a Barcelona. Els panells s’han ubicat en un mur d’aquesta via de la ciutat en sentit Llobregat, en el tram a celobert entre el viaducte de Bac de Roda i el carrer de Lope de Vega. Aquesta és una de les instal·lacions més significatives de la ciutat, pel fet d’haver-se col·locat de forma vertical en un mur i aprofitant una infraestructura de ciutat con són les rondes.

Amb aquesta instal·lació, segons fonts municipals, es preveu poder generar 43.000 kWh/any d’electricitat, l’equivalent al consum anual de 18 famílies. L’electricitat que generi la nova instal·lació s’injectarà a la xarxa elèctrica amb l’objectiu d’introduir aquesta energia verda per reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEH), que es vinculen a l’energia elèctrica d’origen fòssil no renovable.

plaques fotovoltaiques ronda litoral

Tal com ha informat l’Ajuntament de Barcelona, amb l’energia neta d’aquesta nova instal·lació es podran estalviar 15.480 kg de CO2 equivalent.

Combatre la crisi climàtica

La incorporació de plaques fotovoltaiques en projectes de reurbanització de Barcelona és un dels objectius associats a la Declaració d’emergència climàtica, ja que, segons fonts municipals, generar energia neta i local és clau per combatre la crisi climàtica actual.

L’objectiu del consistori és aprofitar totes les oportunitats que ofereix l’espai públic per generar aquest tipus d’energia. Aquesta instal·lació es va iniciar l’11 d’agost i s’ha acabat aquest dilluns, dia 22. La inversió ha estat de 210.694,58 euros i ha estat un projecte coordinat entre l’Agència d’Energia de Barcelona i Infraestructures Viàries, a través de la Direcció d’Infraestructures i Espai Urbà.

Aquestes plaques estalviaran l’emissió de 15.480 kg de Co2 a l’atmosfera, un dels gasos vinculats amb l’efecte d’hivernacle