Foto: Lidia carbonell

(ACN) L’Ajuntament de Barcelona i la patronal PIMEC han acordat impulsar la creació d’una oficina per donar suport a la transició energètica de les petites i mitjanes empreses de la capital catalana. Segons han explicat aquest dimecres el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, i el president de l’entitat empresarial, Antoni Cañete, l’objectiu és facilitar assessorament en aspectes relacionats amb la sostenibilitat, l’autoconsum, l’aïllament d’edificis o la domòtica. Es preveu que aquest nou servei, lligat a Barcelona Activa, atengui cada any entre 200 i 400 sol·licituds d’acompanyament tècnic, administratiu o financer.

“Volem posar fàcil a l’activitat econòmica de la ciutat el canvi de model energètic”, ha destacat Collboni abans d’apuntar que cal canviar la forma de “consumir i produir” electricitat. En aquest sentit, ha defensat que el nou servei permetrà agilitzar la lluita contra el canvi climàtic i reduir la despesa energètica.

Paral·lelament, Collboni ha defensat treballar per assegurar la “sobirania energètica” després de l’impacte que ha causat la guerra d’Ucraïna en aquest àmbit. Segons l’Ajuntament, ajudar els petits comerços i els negocis més tradicionals també permetrà crear activitats relacionades amb l’economia “verda i circular”.

Per la seva part, Cañete ha destacat que la transició energètica és més fàcil per a les grans empreses, mentre que les pimes, les microempreses i els autònoms tenen més problemes per fer aquest canvi. Així, ha ressaltat l’aposta per la cooperació publicoprivada que suposa la nova Oficina per a la Transició Energètica de Barcelona.