Màximes de dijous 22 de juliol. El requadre indica els barris on s'ha batut el rècord de l'any

La calor de tota la setmana ha tingut el punt culminant aquest dijous a la tarda, amb un pic de calor contundent i les temperatures més altes del 2021 fins ara a bona part de la ciutat, tot i que no a tot arreu.

La majoria de barris de la ciutat han anotat la màxima del present estiu

Han estat molts els barris de la ciutat que han marcat els valors màxims anuals aquest dijous, fins i tot han superat per segona vegada aquesta setmana la temperatura màxima anual.

Els observatoris marcats amb un requadre rosa han assolit la màxima del 2021.

Malgrat això, la calor va per barris i depèn molt del vent que bufi. Hi ha hagut estacions on no han batut la màxima de mitjans de juny o de dilluns, 19 de juliol. Aquest ha estat el cas de l’observatori de la Zona Universitària o del Raval, entre d’altres.

Al front marítim, l’efecte termoregulador del mar ha fet que la temperatura hagi quedat una mica més frenada i fins i tot en alguns casos sense superar la calor de dilluns.

L’Observatori Fabra ha assolit una màxima de 33,6 ºC

Finalment no ha pogut ser. L’Observatori Fabra s’ha quedat a una dècima del rècord fins ara del 2021, de mitjans del mes de juny. En aquella ocasió la màxima es va enfilar fins a 33,7 ºC. Avui han anotat una màxima de 33,6 ºC pels volts de les 17 h.

En qualsevol cas, es tracta d’un registre que dista moltíssim del rècord d’aquest observatori: 39,8 ºC el 6 de juliol del 1982. També cal recordar que el 4 d’agost del 2018 a la Zona Universitària van anotar una màxima de 39,8 ºC.

A partir de divendres tirarem avall

Les bones notícies per a qui no li agradi la calor és el descens de la temperatura previst per als propers dies.

Tot i que de calor en continuarà fent, el cert és que a partir del cap de setmana respirarem molt millor, tant de dia com de nit, i que fins i tot podria ploure una mica a principis de la setmana vinent.