pluja de fang

La pertorbació Barbara és la segona pertorbació amb nom, després de l’anomenada Alex, que ens afectarà aquesta temporada, encara que a Barcelona ho farà de forma indirecta i els llocs amb més risc de pluja i vent seran els de l’oest peninsular. Barbara podrà dur la pluja de fang a Barcelona en els propers dies.

Per tal de batejar una pertorbació cal que s’aprofundeixi molt i, per tant, que pugui desencadenar vents i pluja a molts indrets. A Barcelona no s’espera gaire acumulació de pluja, però sí que vagi acompanyada per fang.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha activat diferents avisos d’intensitat de vent, entre dimarts i dimecres, a molts indrets dels Pirineus.

Quan plourà fang a Barcelona?

El primer que notarem és que la temperatura pujarà, sobretot a partir de dimarts i dimecres, quan els valors mínims a la ciutat podran ser superiors als 15 ºC, res a veure amb els de la setmana passada.

Una massa d’aire càlid d’origen tropical avançarà des del nord d’Àfrica cap a nosaltres, impulsada pels vents de sud que ens afectaran. Això comportarà un ascens de la temperatura generalitzat, però en el cas de Barcelona, probablement serà més clar durant les nits que no pas durant les hores diürnes, ja que els núvols seran abundants gran part dels dies d’aquesta setmana. La temperatura mínima es preveu superior als 15 ºC i els valors màxims podran arribar fins als 24 ºC, entre dimecres i divendres.

Associada a aquesta gran entrada d’aire càlid també es preveu una intrusió de pols africana.

Aquesta entrada de pols del Sàhara podria tenir el seu màxim entre dijous i divendres. Tot i això, no es preveu cap gran augment sobtat de la contaminació per PM10, ja que dijous també arribarà un sistema frontal que facilitarà la formació de pluja i la dispersió de partícules.

La barreja de la pluja i la pols farà que la pluja que pugui caure vagi acompanyada de fang.