Aquests dies qui més qui menys fa servir el televisor, ja sigui amb la tele convencional o amb les plataformes que han anat apareixent com Netflix, Rakuten TV, Movistar i un llarg etcètera al qual s’afegirà a moltes llars durant el confinament la nova Disney+.

Al recull de pel·lícules elaborat pels nostres companys de l”Àrtic’, us hi afegim aquí algunes que tenen relació, més o menys directa, amb la meteorologia i la climatologia. A la plataforma Justwatch es pot consultar el lloc on es poden visualitzar aquests llargmetratges.

1- ‘Atrapat en el temps’ (1993)

Probablement una de les més vistes i entranyables. Ha donat lloc a un autèntic boom turístic a la petita localitat pennsilvaniana de Punxsutawney. Allà, cada any, una marmota anuncia si l’hivern marxarà o no el mateix dia de la nostra Candelera. Segur que tothom recorda el paper d’home del temps de Bill Murray en aquesta pel·lícula.

2- ‘Twister’ (1996)

Segur que molts també recordeu la parella que feien Helen Hunt i Bill Paxton. És una pel·lícula de caçadors de tornados que va ser nominada a l’Oscar als millors efectes visuals i a l’Oscar al millor so de l’any 1997.

3- ‘La tempesta perfecta’ (2000)

Basada en un fet real, explica la història d’un vaixell pesquer que afronta una tempesta violentíssima en alta mar, amb onades de més de 25 metres d’alçària. És un drama en alta mar en una tempesta formada pel xoc de dues masses d’aire: una de freda i una altra de calenta.

4- ‘El dia de demà’ (2004)

Tsunamis, grans tempestes, calamarsades, huracans… l’inici a una nova edat de gel que comença per causa de l’escalfament global. Una pel·lícula espectacular.

5- ‘Una realitat incòmoda’ (2006)

Pel·lícula documental en què l’exvicepresident dels Estats Units Al Gore intenta acostar l’escalfament global atmosfèric al públic en general. Es tracta d’un llargmetratge amb gran càrrega científica, tot i que no va deixar contents alguns sectors de la comunitat científica així com tampoc el sector polític.

6- ‘Lo imposible’ ( 2012)

Unes vacances d’insomni a Tailàndia l’any 2004 fins que un gran terratrèmol de 9,3 a l’escala de Richter provoca un dels majors desastres naturals que es recorden en àmbit mundial. És una història de supervivència protagonitzada per Ewan McGregor i Naomi Watts, nominada a l’Oscar com a millor actriu aquell any.

Altres propostes

Al compte de Twitter de btveltemps hem fet una crida per saber quina és la vostra pel·lícula preferida relacionada amb la meteorologia. Potser tindreu més sort seguint alguns dels seus consells. Per a gustos, colors.