La història es repeteix. Fa més de dos anys, un incendi en una nau d’un polígon industrial de Montornès del Vallès va provocar un desastre ecològic. De nou, aquest dissabte al matí, el riu Besòs ha despertat cobert d’escuma, amb una forta olor àcida i una gran quantitat de peixos morts. Justament ahir, una nau de dissolvents del municipi es va cremar.

L’agrupació de defensa forestal La Serralada (ADF) ho ha alertat a través de les xarxes socials mentre desenes de voluntaris treballaven per treure els peixos morts del riu.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consorci Besòs Tordera asseguren que ja s’han pres mostres de l’aigua per avaluar-ne l’impacte, de la mateixa manera que s’estan investigant els efectes en el riu Besòs de l’incendi d’aquest divendres al polígon de Montornès del Vallès. De fet, el Consorci afirma que van activar el protocol corresponent tan bon punt es va produir el foc i que van “aconseguir contenir l’abocament derivat de les tasques d’extinció a uns dipòsits, des d’on s’anirà tractant de manera progressiva i controlada”.

El desastre ecològic del Besòs: tots els peixos morts entre Montornès i Santa Coloma

Tot i això, admeten que “es creu que un petit abocament pot haver ocasionat la mort d’alguns peixos i una làmina blanquinosa que s’observa a l’aigua en alguns trams del Besòs, especialment al seu pas per Montcada i Reixac”.