El grup d'activistes amb envasos d'un sol ús a l'Arc de Triomf. Foto: Xavier Pujol Fabra

Un grup d’activistes pel medi ambient han passejat per Barcelona carregant uns 6 kg de residus d’envasos d’un sol ús, la brossa que es calcula que genera una persona adulta en 15 dies. De fet, els envasos que transportaven en uns vestits fets per a l’ocasió són els residus d’aquest tipus que cadascú havia generat en les dues setmanes anteriors. Els activistes han passejat per llocs emblemàtics i concorreguts de la ciutat, com l’Arc de Triomf o la platja de la Barceloneta, amb l’objectiu de denunciar la quantitat de residus d’envasos d’un sol ús que cadascú genera.

El grup d’activistes amb envasos d’un sol ús a la platja de la Barceloneta. Foto: Xavier Pujol Fabra

A més dels residus, els activistes portaven cartells amb lemes com “Generar residus no és gratis” o “Reciclar no és la solució”. L’acció s’ha fet coincidint amb l’entrada en vigor de la normativa europea que prohibeix els plàstics d’un sol ús però Oriol Segarra, un dels impulsors de l’acció, defensa que “el problema no és el plàstic, sinó els envasos d’un sol ús”, ja que si es genera un residu, cal tractar-lo. En canvi, considera que és més sostenible fer servir envasos reutilitzables.

En la iniciativa hi han participat algunes organitzacions i empreses implicades en la reducció dels residus com Clic Recycle, 90:10 Project o Bûmerang, que ha generat un sistema d’envasos reutilitzables per al menjar a domicili i per emportar.