Les Planes

L’onada de calor que assola Barcelona i Catalunya ha obligat a prendre innumerables mesures preventives, des del Pla d’actuació municipal fins a l’activació de l’Infocat en nivell de perill extrem d’incendi. De fet, la temperatura és tan alta que s’ha batut el rècord de temperatura en un mes de juny i s’ha arribat als 37 ºC aquest divendres a l’Observatori Fabra.

Una altra de les causes d’aquesta onada de calor ha estat la decisió de la Generalitat d’anul·lar totes les activitats que s’havien de celebrar aquest cap de setmana al Parc de Collserola. Això afecta especialment els voluntariats que es fan en aquest espai, tant de forma individual com en grup. Són tasques, generalment, de neteja i manteniment dels elements que configuren l’entorn natural i el patrimoni, però també de sensibilització i formació. A més, també s’hi fan activitats de reflexió i participació sobre la gestió del parc.

D’altra banda, les activitats programades en l’agenda del parc natural també han quedat ajornades. Aquest cap de setmana només n’hi havia programada una, en què s’havia d’ensenyar als participants com s’ho fan els animals per trobar el cau després de moure’s pel bosc.

Més presència dels Agents Rurals

Al marge de la suspensió de tota la programació prevista al Parc de Collserola durant el cap de setmana, tant l’Ajuntament com la Generalitat recomanen no passejar en aquest entorn pel risc elevat d’incendi que hi ha a la zona. És per això que, malgrat que no està previst que hi hagi control d’accessos, els Agents Rurals hi intensificaran la vigilància i faran dedicació exclusiva a la prevenció d’incendis. Això vol dir que s’extremarà la vigilància de possibles columnes de fum, però també el control d’activitats.

Si, tot i els advertiments, encara hi ha persones que decideixen anar a Collserola, els Agents Rurals hi controlaran les activitats per disminuir al màxim el risc que es cali foc.