Les Nacions Unides han confirmat l’estabilització de les emissions de diòxid de carboni (CO2) durant el 2019. Aquesta és una bona notícia, tenint en compte el repte de zero emissions previstes per al 2050, tal com preveu la Llei de canvi climàtic de la Generalitat, aprovada el 2017.

Reptes de l’emergència climàtica

L’emergència climàtica posa de manifest la necessitat de reduir les emissions de CO2 per disminuir els efectes previstos del canvi climàtic. De fet, una de les principals tasques a dur a terme serà l’elaboració dels primers pressupostos de carboni catalans, que permetran tenir més control d’emissions en funció dels diferents sectors productius.

Escalfament global més marcat

Científics del Barcelona Supercomputing Center han mostrat en els darrers dies els resultats, encara més catastròfics, de previsió de temperatura per a aquest segle. Segons els nous resultats, es podrà produir, si no disminueixen les emissions de CO2, un escalfament global de fins a 5 ºC.  Aquesta dada és molt alarmant, ja que és molt superior a la que ja s’havia previst fins ara, de 3,4 ºC.