Durant la nit de dissabte a diumenge la temperatura ha tornat a ser desmesuradament càlida en molt punts de la ciutat, al Raval i a l’Eixample la no ha baixat dels gairebé 30 graus. Concretament al Raval la mínima ha estat de 29,8 ºC, un grau més alta que ahir, cosa que ha establert un nou rècord de temperatura mínima més elevada en aquest punt de la ciutat.

Tot apunta que a l’Observatori Fabra també s’hauria batut el rècord de temperatura mínima més alta amb 28,4 graus, però caldrà esperar fins a mitjanit per confirmar aquesta dada. I és que pot passar com dissabte a la Zona Universitària, on la mínima de la matinada va ser de 29 graus, però finalment, un cop es va posar el sol i entrada la nit, les temperatures van arribar a baixar fins 27,9 ºC.

Fins quan aquesta calor?

L’onada de calor encara no afluixa. Aquesta nit tornarà a ser tan tòrrida com l’anterior, fins i tot els núvols que tindrem podrien fer pujar encara una mica més alguns valors. Demà també esperem temperatures extremadament càlides, però no tan com avui o ahir. Si diumenge esperem màximes de 36 a 39 graus, dilluns quedaran entre els 34 i els 37. Serà a partir de dimarts quan podem dir que les temperatures es normalitzaran, continuarà fent calor i sobretot xafogor, però més raonable per les dades amb màximes previstes per a dimarts, de 31 a 32 graus. També aniran a la baixa les temperatures nocturnes que dimarts se situaran entre els 24 i els 25 graus.

Com sobreviure a la calor

Molts barcelonins busquen refugi per evitar la calor. Després d’una nit en què ha estat difícil dormir, alguns opten per anar a la biblioteca, on hi ha aire condicionat, ja sigui per estudiar o, simplement, per no estar a casa. També n’hi ha que prefereixen la piscina, sobretot les famílies amb nens.