incendi Granollers
18 dotacions de Bombers encara treballen  en l’incendi d’una indústria de Granollers que crema totalment la nau d’una empresa. Es tracta d’un foc en una nau de reciclatges que ha obligat Protecció Civil a activar l’alerta del pla d’emergències per risc químic Plaseqcat.
Molts veïns de Barcelona han assegurat que la pudor arriba fins a diferents barris de la ciutat. Especialment a Nou Barris, el Guinardó o, fins i tot, a l’Eixample, on diversos ciutadans expliquen que la pudor de plàstic cremat és molt intensa.

Per què aquesta pudor ha arribat a Barcelona?

En nits serenes com la que hem viscut es genera un règim de brises invers al que tenim en hores diürnes, és a dir, el vent va de terra cap a mar tot resseguint el curs dels rius. Es parla de vent catabàtic, una brisa nocturna causada pel refredament diferencial de les carenes de les muntanyes que envolten les valls respecte a les parts baixes.
A Barcelona, el vent catabàtic ressegueix la vall del Besòs (i del Congost anteriorment), baixa de la part de Granollers-la Garriga, però també es fa notar a l’altre extrem de la ciutat, cap a la Diagonal a causa del vent que baixa pel Llobregat i, fins i tot, a la part alta de Barcelona pel descens del vent que salta Collserola des del Vallès.

Es desconeixen les causes de l’incendi

De moment, es desconeixen les causes del succés, que hauran de ser investigades quan l’incendi estigui extingit. Protecció Civil ha recomanat a les poblacions veïnes a la nau que es confinin a casa si senten molèsties pel fum.
La planta de reciclatges pertany a una indústria d’aprofitament i assessorament ambiental ubicada al Camí de Cal Ros dels Ocells, 15, de Granollers. Segons l’alerta al telèfon d’emergències 112 de Catalunya l’accident s’ha produït cap a dos quarts d’11 de la nit. Els Bombers han explicat que l’incendi no s’estén més enllà de la nau afectada i del jardí de la finca del costat, i que es preveu continuar treballant-hi. Els Bombers també protegeixen les naus del voltant.