desenvocadura Besòs

L’Àrea Metropolitana de Barcelona porta a terme aquests dies una sèrie d’actuacions de millora ambiental a la desembocadura del Besòs. L’objectiu més important és consolidar aquest espai com a un espai natural protegit i potenciar la biodiversitat de la zona. Per fer-ho s’estan instal·lant fins a 300 metres de pals i cordes per protegir una superfície de 10.000 metres quadrats.

obres desenvocadura Besòs

Restriccions de bany

La col·locació de pals i cordes a les platges adjacents a la desembocadura del Besòs està afectant l’activitat habitual a les platges del Fòrum —a la llera dreta del riu Besòs— i el sud de la platja del Litoral —a la llera esquerra—.

Els principals objectius de les intervencions que s’estan duent a terme són el de consolidar la infraestructura verda metropolitana en aquest sector, que connecta el riu Besòs amb el litoral metropolità, així com potenciar la biodiversitat amb l’estabilització de zones de vegetació dunar i la continuïtat del corredor biològic entre la desembocadura del Besòs i el litoral. Els experts apunten que això permetrà l’estada d’aus migratòries, moltes de les quals estan protegides, i la nidificació de corriols.

També es vol restringir l’accés al bany als sectors més pròxims a la desembocadura del riu. En aquest sentit, es posaran unes boies a l’aigua en paral·lel als espigons de la desembocadura per avisar de la prohibició de bany i disminuir el nombre de persones que trepitgen la sorra i la vegetació.