Sarrià ha estrenat aquest dilluns un model de punt verd. És el primer de la ciutat totalment autosuficient. S’ha instal·lat al carrer del Cardenal Sentmenat i és autònom, ja que no necessita estar connectat a les xarxes d’aigua, clavegueram ni internet perquè funciona gràcies a un dipòsit de 70 litres d’aigua, un altre d’aigües grises, vàter químic i connexió 4G.

L’equipament, a més, és sostenible perquè funciona sense xarxa elèctrica. Utilitza energia solar mitjançant 12 plaques fotovoltaiques situades la coberta del punt verd i diverses bateries que emmagatzemen l’energia que es produeix. El punt verd obre de dilluns a divendres de 8.30 a 14 h i de 16 a 19.30 h.

Equipament reivindicat

El nou equipament és la resposta a una reivindicació de l’Associació de Veïns de Sarrià, ja que no hi havia cap punt verd al barri. A més de donar el servei de recollida de residus que no poden classificar-se, es tracta d’una de les condicions complementàries a la recollida selectiva porta a porta que va demanar l’associació de veïns a l’Ajuntament a l’hora d’implementar la nova recollida, impulsada per l’entitat. El porta a porta es va posar en funcionament fa un any i ha triplicat la recollida selectiva al Sarrià Vell, que ha passat d’un 19 a un 55,5 %, molt per sobre de la mitjana de la ciutat: un 37,7 %.

Quatre punts verds nous

Està previst que durant el 2019 s’instal·lin quatre punts verds a la ciutat: als districtes de Gràcia, Sarrià – Sant Gervasi, Sants-Montjuïc i Horta-Guinardó. Se sumaran als 25 que ja hi ha a Barcelona i on es pot portar des de roba, calçat o joguines fins a aparells elèctrics, pneumàtics petits, càpsules de cafè o radiografies.