L’entitat ATRA ha engegat un projecte agroforestal al Verger de Can Llong, un espai forestal situat a Montbau, dins del Parc Natural de Collserola. L’objectiu de la iniciativa és convertir aquest terreny buit fins ara en un bosc amb arbrers fruiters i plantes aromàtiques per tal de recuperar-ne el valor ecològic.

El projecte agroforestal d’ATRA vol recuperar el “berenador de la Manya”

A finals dels 90 hi havia el berenador de la Manya, però actualment feia anys que era un espai en desús. Després de setmanes de feina desenrunant i netejant el terreny, ara ja comença a tenir un altre aspecte amb el prop d’un centenar d’arbres que s’hi han plantat.

Vam decidir recuperar aquest espai mitjançant la creació d’un bosc comestible plantant diferents arbres fruiters, tots ells de varietats autòctones, ben adaptades al clima”
Raquel Pérez, responsable del Verger de Can Llong

Un projecte social al darrere

La iniciativa és a càrrec d’ATRA. És una entitat sense ànim de lucre dedicada a la inclusió social de persones amb problemàtiques derivades de les addiccions o de la salut mental. Amb aquest projecte agroforestal vol afavorir la integració dels usuaris i, per això, també està obert a entitats i veïns de la zona. El programa es gestiona de forma comunitària, i té el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Parc Natural de Collserola.