Aquest cap de setmana Barcelona ha viscut la temperatura més alta del 2021 i cal remuntar-se al setembre per trobar valors superiors.

Diumenge amb un migdia gairebé de ple estiu

A la majoria de barris de la ciutat ha estat aquest diumenge, 16 de maig, quan s’ha marcat la màxima anual.

Els registres van arribar a tocar els 30 ºC a l’estació que el Meteocat té a la Zona Universitària i es van superar els 25 ºC a gairebé tot arreu.

El vent de ponent reescalfat que va bufar ben bé fins al migdia va ser el causant d’aquesta calorada.

A bona part de Barcelona cal remuntar-se al 24 de setembre, dia de la Mercè, per trobar una temperatura màxima igual o superior que la d’aquest diumenge i, fins i tot en alguns indrets com la Zona Universitària o Vallcarca cal remuntar-se una mica més, fins al 17 de setembre.

Calor d’estiu, si més no durant el migdia i només d’un dia.

Arran de mar i el costat Besòs, un món apart

Però allà on no bufava ponent la temperatura va quedar més frenada.

Gairebé com retallat amb un ganivet, el radi d’influència del vent de ponent, una petita part de Barcelona compresa entre els barris que toquen el riu Besòs i el costat marítim, van tenir aquest diumenge una temperatura màxima gairebé 10 ºC inferior que a l’altra punta de Barcelona.

El cas més sobtat és el de la Vila Olímpica (AEMET), on diumenge van registrar 20,5 ºC de màxima en comparació dels 30 ºC de la Zona Universitària. El vent va marcar la diferència.

Dissabte, al costat Besòs

Tot i això, també aquests barris han registrat les màximes anuals aquest cap de setmana i dissabte es van superar els 25 ºC en aquests indrets.

En aquests casos cal remuntar-se menys lluny que a la resta de la ciutat i, per exemple, a la Vila Olímpica, vam tenir una temperatura superior a la de dissabte (23,7 ºC) a finals del mes d’octubre de l’any passat.