nit Barcelona

Després d’un cap de setmana amb gust d’estiu, la nit de diumenge a dilluns a Barcelona ha estat de tardor pel que fa al termòmetre. Les temperatures nocturnes seran més baixes amb l’arribada puntual d’un canvi de temps, que ha fet baixar sobtadament el termòmetre i també ha deixat força pluja a Barcelona i rodalia.

Temperatura mínima de dilluns 4 d’octubre del 2021

La nit de dilluns a dimarts, encara més freda

L’obertura de clarianes posteriors al front de dilluns, combinat amb l’entrada d’una massa d’aire clarament més freda a tots els nivells, afavorirà que la nit i matinada de dimarts sigui encara una mica més freda. Els registres mínims s’emplaçaran entre els 12 i 14 graus al pla de Barcelona i podrien quedar lleugerament per sota els 10 ºC a Collserola, sobretot al vessant vallesà.

Ambient de tardor durant força dies més

Els mapes del temps a mitjà termini apunten que al llarg dels pròxims dies s’imposaran les altes pressions al nord d’Europa i que Catalunya en quedarà en un extrem. L’aire fresc del centre i nord del continent continuarà escolant-se cap a casa nostra, tot mantenint a ratlla la temperatura, lleugerament per sota la mitjana per a l’època de l’any.

Evolució de la temperatura prevista a 850 hPa (1.500 m), en blanc, respecte a la mitjana, en vermell

Malgrat que les màximes tendiran a recuperar-se als migdies i que, fins i tot, no és descartable que tornin assenyalar abans que s’acabi el mes algun registre de finals d’estiu, les mínimes no sembla que hagin d’anotar valors tropicals, i molt menys tòrrids.

Els dies s’escurcen i el mar es va refredant gradualment, un fet que dificultarà cada vegada més un ascens contundent de les temperatures nocturnes. Les nits de tardor, en definitiva, arriben per quedar-se.