Platges blanques, carrers emblanquinats i un migdia d’aquells que fa afició. Un  xàfec potent, acompanyat de calamarsa, calabruix i neu granulada va tenyir de blanc la part baixa de la ciutat.

Migdia del dijous 8 de febrer de fa un any. Un potent embossament d’aire fred es va despenjar des de França i va anar directe cap a nosaltres, acompanyat també d’inestabilitat. Durant el matí, la temperatura es va enfilar fins als 7-8 ºC a l’hora que van créixer nuvolades potents que feien pensar que podia caure algun ruixat.

Els pronòstics anunciaven la possibilitat de neu, bàsicament a Collserola i a partir d’uns 200-300 m, però el premi gros encara no havia arribat a la mateixa línia de mar.

Al voltant de les 12 del migdia, una nuvolada va descarregar un xàfec potent, acompanyat de calamarsa i, més tard, de neu granulada i calabruix. Alguns testimonis van afirmar fins i tot haver vist flocs de neu. Amb el xàfec sobtat, la temperatura va caure en picat fins als 2 ºC en el moment de més intensitat, moment en què la calamarsa i la neu granulada va emblanquinar part de Barcelona.

Va ser un xàfec molt local, perquè en alguns barris de la ciutat amb prou feines hi va arribar a ploure. Però allà on va descarregar, va fer diana. Els gairebé 30 l/m2 acumulats en poca estona van fer que les platges de la Vila Olímpica, el Poblenou i zones propers quedessin vestides d’un blanc nuclear que contrastava amb la negror prominent del cel. El resultat, una estampa que per a molts serà difícil d’oblidar.  La blancor de la sorra del litoral barceloní encara es va mantenir l’endemà.

A Collserola va nevar per sobre dels 200 m, però amb prou feines va aconseguir acumular 1 cm de gruix allà on van tenir més sort.

Aquesta va ser la primera de les sis nevades que van caure a Barcelona el 2018.