La parella de falcons pelegrins que fa anys que viu en una de les torres de la Sagrada Família ha tingut pollets, un any més. Van néixer divendres, 29 d’abril. El compte oficial de Twitter del temple ha donat la benvinguda als petits falcons en diversos idiomes i amb fotografies de les cries.

Foto: Eduard Durany @galanthusnatura

La reintroducció del falcó a les ciutats

El falcó pelegrí és un dels falcons més grans que hi ha. Viuen en espais alçats i verticals i els edificis són llocs adients per a aquests animals. L’any 1999 es va iniciar un projecte per reintroduir-los a Barcelona, ciutat on vivien fins al 1973, així com a altres ciutats de l’àrea metropolitana. El resultat són diverses parelles que viuen de forma estable i tenen cries a la capital catalana.

Foto: Eduard Durany @galanthusnatura

L’any 2020 va ser un dels millors anys pel que fa a la quantitat de pollets nascuts als nius urbans, amb unes 16 cries. L’any següent, el 2021, encara es va superar aquesta xifra i es va arribar al rècord de reproducció de les parelles de falcons pelegrins, amb almenys 25 pollets.

Aquestes aus estan protegides arreu del món per la legislació internacional. Precisament, fa tot just uns dies de l’anunci de l’augment de recursos per a la protecció del falcó pelegrí a Barcelona a través de la instal·lació de càmeres en una capsa niu situada al port.