Aquests arbres els acaben de plantar. Encara han de florir, però veïns de l'avinguda de Badal ja es queixen que són massa petits. Estan convençuts que, quan arribi l'estiu, no donaran ombra. JUAN CRUSAT, veí de Badal "Los arbolitos estos no los veo yo como para dar sombra. Tendría que ser otra clase de arbol, digo yo." Des de l'Ajuntament els demanen paciència. Recorden que els arbres encara han de brotar i, per veure-ho, s'haurà d'esperar unes setmanes. PEPO MEDIAVILLA, AV Brasil-Badal "Ens van col·locar aquests arbres i jo quan els vaig veure vaig pensar suposo que creixeran. Però si hem d'esperar unes quantes primaveres la gent ja s'haurà torrat a l'estiu aquí." Perquè això no passi, demanen a Parcs i Jardins que plantin la mateixa espècie d'arbres que tenen a l'altra extrem de l'avinguda. ISABEL CALDERÓN, veïna de Sants-Badal "Allà són de primera i nosaltres som de segona. M'agradaria prendre una mica d'ombra. Estan molt malament. Jo crec que estan molt malament." L'explicació és una altra. Segons el districte, en aquest tram és impossible instal·lar parterres perquè el sòl no té prou profunditat. Per això, es va optar per posar jardineres de reg i arbres que necessiten poc espai, com és el cas de l'espinalb centreeuropeu. L'ombra, haurà d'esperar.

L’Ajuntament ha canviat els arbres de la rambla de Badal, però als veïns no els agrada gens l’espècie triada. Asseguren que aquest tipus d’arbre no els donarà ombra a l’estiu i que la rambla es convertirà un any més en un autèntic solàrium, on serà impossible seure una estona a prendre la fresca.

Els nous arbres de la rambla de Badal no acaben de convèncer els veïns. Alguns asseguren que estan morts, però segons l’Ajuntament encara han de brotar. Per veure’ls amb fulles hauran d’esperar unes setmanes, però el veïnat, veient el tipus d’arbre, creu que malgrat que creixin no donaran prou ombra i així els bancs de la rambla quedaran inutilitzats aquest estiu.

Per evitar que la rambla sembli una torradora, alguns veïns ja han proposat solucions al districte. Li demanen que segueixi l’exemple del tram superior de la rambla i hi planti una vegetació semblant. Des del consistori, però, asseguren que en el tram que va del carrer de Sants al d’Antoni Capmany el sòl no té prou profunditat. Per això es va optar per posar jardineres de reg i arbres que necessiten poc espai, com és el cas de l’espinalb centreeuropeu que els veïns critiquen.