La Unesco va declarar l’1 d’octubre com el Dia Internacional de la Música, si bé en alguns països europeus se celebra el 22 de novembre, coincidint amb Santa Cecília, la patrona dels músics.

El temps i els fenòmens meteorològics apareixen de vegades en cançons de tota mena d’estils. Així doncs, amb motiu d’aquest dia, des de l’equip de betevé el temps et volem proposar una breu llista amb algunes cançons relacionades amb la meteorologia.

I tu, quina cançó afegiries a la llista? Si vols, pots mencionar-nos a Twitter (@btveltemps) i respondre amb les teves recomanacions “meteomusicals”.

‘Have you ever seen the rain?’, Creedence Clearwater Revival (1972)

‘Have you ever seen the rain?’ és una cançó escrita per John Fogerty que va ser interpretada pel grup Creedence Clearwater Revival, inclosa a l’àlbum “Pendulum” (1972). Malgrat que la pregunta que planteja el títol és d’allò més escaient enmig d’una sequera com l’actual (“Has vist mai ploure?”), la cançó tracta sobre la marxa de la banda d’un dels membres del grup, Tom Fogerty.

‘It’s raining again’, de Supertramp (1982)

A l’àlbum “…Famous Last Words…” (1982), del grup anglès Supertramp, hi ha una cançó amb un títol plenament centrat en la meteorologia (a diferència del missatge que transmet): ‘It’s raining again’. Aquesta cançó va entrar al “top 10” de diversos països europeus durant la primera meitat dels anys 80.

‘The sun always shines on TV’, d’A-Ha (1985)

La cançó ‘The sun always shines on TV’, del grup noruec A-Ha, es va publicar l’any 1985 a l’àlbum “Hunting high and low”. Tracta del poder de la televisió i de la manera en què la televisió presenta la vida.

‘Acuarela’, de Seguridad Social (1997)

‘Acuarela’, inclòs a l’àlbum “En la boca del volcán” (1997), és un dels temes més coneguts del grup valencià Seguridad Social. És de fet, una versió de la cançó ‘Aquarela’, del cantautor brasileny Toquinho. En aquest cas es recorre a la natura per remuntar-se al món de la infància.

‘Ja no neva mai’, de Gossos (2005)

La cançó ‘Ja no neva mai’, de Gossos, està inclosa a l’àlbum “Altres cançons de Nadal 3” (2005). Es tracta d’una nadala en la qual, a la tornada, es va repetint una idea que de ben segur tenen al cap la majoria dels barcelonins, i és que no s’ha vist nevar al centre de Barcelona des de l’any 2018.

‘Millor amb tu’, de Marcel i Júlia (2021)

A la cançó ‘Millor amb tu’, de l’àlbum “En òrbita” (2021), els catalans Marcel i Júlia aprofiten per denunciar l’impacte de la crisi climàtica i d’altres problemes socials amb què ens trobem avui en dia.

‘La pluja tropical’, de Buhos (2022)

‘La pluja tropical’, del grup Buhos, és la proposta més actual de les que fem. Es tracta de l’avançament del cinquè disc dels de Calafell. Utilitza la meteorologia per parlar, de manera metafòrica, de l’amor entre dues persones.