anomalia temperatura dimecres 231122

El pas de diverses línies frontals aquests dies comportarà que la temperatura faci diversos alts i baixos. Una petita muntanya russa que ens deixarà alguns migdies freds, però també d’altres clarament més suaus i que podrien tornar a tocar la marca dels 20 ºC.

Dimarts de fred i vent de mestral

Aquest dimarts el fred i el vent han estat els protagonistes. El vent, que ha bufat amb molta força de matinada i a primera hora, ha accentuat la sensació de fredor d’un matí que ja termomètricament era digne de finals de novembre.

Al migdia, tot i el sol, la temperatura també ha estat freda, en el millor dels casos, la temperatura simplement va tocar la marca dels 15 ºC, un ambient molt més d’hivern que de tardor. Aquest dimarts ha estat el punt d’inici de la nostra particular muntanya russa.

Pujada sobtada de la temperatura aquest dimecres

I dimecres, canvi radical, si més no al migdia.

El vent, que encara bufarà moderat, girarà de mestral a ponent, més reescalfat. Aquest fet, barrejat amb el pas de la cua d’un front càlid que obrirà les portes a una massa d’aire més temperada, farà que la temperatura màxima pugui fer un salt de ben bé 5-6 ºC respecte de dimarts, tal com apunta el model Harmonie de l’AEMET.

font: AEMET
Per què el vent de ponent arriba reescalfat?

Així, les màximes de dimecres podran tornar a assolir i, fins i tot, superar de forma tímida la marca dels 20 ºC, per bé que seran només unes hores i de manera molt efímera. La nostra “vagoneta” haurà pujat a moltíssima velocitat.

Nou descens per a dijous i divendres

I la nostra particular muntanya russa tornarà a baixar entre dijous i divendres, tot i que serà un descens molt més lent que no pas la pujada, que haurà estat fulgurant.

El pas d’un front fred i el canvi en la direcció del vent faran que ja dijous tinguem una primera correcció de la temperatura respecte de l’assolida dimecres, sobretot pel que fa als valors màxims diürns.

L’arribada d’un solc, amb aire fred en altura, podrà portar més inestabilitat divendres i acabarà de normalitzar la temperatura, que dimecres tornaran a recordar més a l’octubre que no pas a finals de novembre. Fresca o fred, el que toca per a aquestes dates, tant per a dijous com, sobretot, divendres.

Cap de setmana amb més suavitat

El retorn de les altes pressions farà que el cap de setmana tornin els migdies suaus, tot i que en principi sense arribar a la marca dels 20 ºC. El cap de setmana es presenta tranquil i amb contrast tèrmic marcat i, si bé és cert que els migdies seran agradables, els matins seran força frescos.

Una petita pujada en el tram final de la muntanya russa.

El temps a Barcelona, permanentment actualitzat

La porta oberta a Sant Andreu

La dita popular diu que per Sant Andreu (30 de novembre), pluja, neu o fred molt greu. Falta moltíssim per poder fer un pronòstic mínimament fiable per a la setmana vinent, però el cert és que alguns models comencen a insinuar la possibilitat que arribin dies més freds.

font: wetterzentrale

Veurem si Sant Andreu no falla a la cita. De moment, ciència-ficció. Ho veurem la setmana vinent.