El Port de Barcelona ha estat pioner a l’hora d’acollir mobiliari urbà amb purificador d’aire. Es tracta d’un element per al suport publicitari -conegut com a opi- que incorpora un purificador que permet netejar el 99 % de les partícules de l’aire i el 80 % dels gasos nocius per a la salut. Segons els seus dissenyadors, té una àrea d’influència de 40 metres i equival a la purificació de l’aire que farien 20 arbres o a la filtració de 1.320 mascaretes.

El purificador, instal·lat per l’empresa Clear Channel i la companyia barcelonina Urban Air Purifier, es troba a la parada d’autobús V11 situada al port. “Aquesta és una innovació molt rellevant”, destaca en un comunicat Jordi Sáez, cap de mercats del sud d’Europa de Clear Channel, ja que “es poden crear passadissos d’aire net en diferents zones de les ciutats on hi hagi problemes de contaminació i qualitat de l’aire.”

Es tracta d’una iniciativa pionera que té el suport del Port de Barcelona per crear petites illes d’aire net. Tot i això, el Port explica que, tot que és una millora innovadora, la seva estratègia pretén, sobretot, reduir al mínim les emissions fomentant l’ús d’energies netes i electrificant els molls.