Foto: Alfons Puertas

Aquest dissabte les mínimes no van baixar tant com ho podrien haver fet, per “l’efecte tapadora” provocat pels núvols baixos que vàrem tenir durant la matinada. Aquest diumenge, però, només hem tingut núvols molt prims i per aquest motiu les mínimes han baixat a bona part de la ciutat. En alguns punts, fins i tot s’han registrat les temperatures més baixes de tota la tardor i dels últims nou mesos.

Diferència entre les mínimes d’ahir i d’avui a diferents punts de la ciutat

La plaça de Sants, un dels punts on més ha baixat

Un dels punts on la mínima ha estat la més freda d’aquesta tardor ha estat la plaça de Sants, amb una temperatura que ha baixat fins els 6,4 ºC. Fins aquest dissabte la mínima havia estat de 7,6 ºC  ahir mateix. Caldria retrocedir nou mesos per trobar una temperatura mínima més baixa, concretament fins al dia 4 de febrer, en què la mínima va baixar fins els 5,8 ºC.

Temperatura mínima registrada ahir a la nit

Un altre dels punts on la temperatura ha estat la més freda d’aquesta tardor ha estat a l’estació que tenim als estudis de betevé. En aquest cas la temperatura mínima d’aquesta nit ha estat de 7,4 graus, tres dècimes menys que ahir. Per trobar-hi una temperatura mínima més baixa ens hauríem de remuntar fins al dia 21 de febrer, aquell dia el termòmetre va baixar fins els 6,8 ºC.

També han registrat les mínimes més baixes de la tardor a l’Observatori Fabra i al Raval amb una mínima de 3,7 i 7,4 ºC, respectivament. En ambdós casos hauríem de retrocedir fins al dia 4 d’abril per trobar una temperatura més baixa que va ser de 3,1ºC al Fabra i de 7,3ºC al Raval.

Dimarts podrien baixar més

Els mapes indiquen que dimarts podríem tornar a tenir una matinada serena i per tant molt freda. En qualsevol cas podeu fer un seguiment de l’evolució del temps a Barcelona al web de betevé.