L’antiga masia de Can Soler, a Sant Genís dels Agudells, ha reobert convertida en un espai de divulgació del patrimoni natural de la zona. Oferirà informació sobre l’entorn i sobre sostenibilitat, així com diversos tallers i activitats com, per exemple, rutes d’educació ambiental. La inauguració del centre és una de les accions del Pla de barris Sant Genís – Teixonera i la intenció dels responsables és acostar-lo a les escoles de la ciutat i a les entitats i veïns de la zona.

Nous usos per a Can Soler

L’objectiu del nou equipament (situat en una masia del segle XIX i dins d’uns terrenys de 32.000 metres quadrats) serà difondre el patrimoni natural de la serra de Collserola. Obrirà al públic els divendres i els dissabtes al matí, de 9.30 a 14.30 h, cada dues setmanes.

El projecte implica diverses entitats de l’entorn que tenen la seu en aquest espai des de fa uns anys, com el Col·lectiu Agudells, l’Escola d’Art Floral de Catalunya o la Fundació Tres Turons. La idea és crear sinergies entre si.

Dins de l’edifici hi ha també una exposició permanent sobre la biodiversitat de la zona i  una altra mostra sobre el projecte del futur Parc de Can Soler. Principalment convertirà un camp de futbol a tocar de la masia en una zona amb horts, pistes poliesportives i espais per a l’estada del veïnat.

Una masia del segle XIX

Hi ha constància de l’existència de la masia de Can Soler des de l’any 1801, quan apareixia en documentació del monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron. Ubicada a la carretera de Sant Cugat, és un dels masos més ben conservat de la serra de Collserola. Es pot arribar en metro (parada Vall d’Hebron) o autobús (línies 19 i 76) i pujar un tram caminant.