Una nova iniciativa de sostenibilitat ha arribat a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’unes màquines de reciclatge que permeten introduir-hi ampolles i llaunes, i que s’han instal·lat ja en 10 estacions de l’àrea metropolitana, quatre de les quals a Barcelona ciutat: Provença, Plaça Espanya, Sarrià i Gràcia. A partir de la setmana vinent, s’hi sumarà la de Plaça Catalunya. Utilitzar-les té recompensa.

Com funciona el punt Reciclos?

Prèviament, cal baixar-se l’aplicació mòbil de Reciclos. Un cop dipositat el residu, cal escanejar un codi QR gravat a la màquina. A través de l’app, doncs, els usuaris podran acumular una moneda virtual anomenada precisament reciclos i guanyar premis sostenibles com una T-Dia vàlida per a qualsevol zona, un patinet elèctric, altaveus de fusta o altres productes que promoguin la sostenibilitat. Els usuaris també tenen l’opció de destinar els seus reciclos a projectes socials com el Banc dels Aliments.

Més inversió en sostenibilitat

Durant l’acte de presentació d’aquest projecte d’Ecoembes i FGC a l’Espai Provença, el president de FGC, Ricard Forn, ha assegurat que l’any vinent el 100 % de l’energia que farà moure els combois serà solar. A més, ha comunicat l’adquisició de 15 trens nous, destacant que el 98 % de les seves peces seran reciclables.