Foto: Alfons Puertas

Aquesta setmana hi ha hagut diverses matinades i vespres en què s’ha pogut albirar Mallorca des de la part alta de Barcelona. El vent moderat dels darrers dies, entre ponent i mestral, ha facilitat que hi hagués molt bona visibilitat. Aquest divendres, uns minuts abans de la sortida de sol, l’albirament ha estat excel·lent des de l’Observatori Fabra.

El primer albirament d’aquesta temporada va ser el 3 d’octubre, però des de llavors ja s’ha pogut veure la silueta de la serra de Tramuntana en diverses ocasions.

Podrem tornar a veure Mallorca aquests dies?

Els millors mesos de l’any per veure Mallorca des de Barcelona són els de tardor i hivern, per tant, ens trobem en el millor moment. A més, és important seguir la predicció del temps.

En aquest sentit cal tenir present que el vent d’aquest divendres ha afluixat respecte de dies anteriors i això facilitarà hi hagi menys dispersió de contaminats atmosfèrics. Per una altra banda, es mantindrà l’ambient anticiclònic i estable fins dissabte al vespre, quan arribarà un sistema frontal que facilitarà la formació de nuvolades que impediran la visió de l’illa. Fins llavors, encara serà probable fer alguns albiraments uns minuts abans de la posta de sol d’aquest divendres, entorn a les 17.23 h; així com uns minuts abans de la sortida de sol de dissabte, prevista per a les 7.56 h.