L’Organització Meteorològica Mundial reconeix dos nous rècords, un es correspon al llamp de més durada, amb més de 16 segons, que va afectar l’Argentina. El segon és el llamp que va afectar una major distància, concretament més de 700 quilòmetres, al Brasil. 

El rècord de Hallowen del 2018

El dia de Hallowen, 31 d’octubre de fa un parell d’anys, es va registrar el llamp amb major distància, segons ha confirmat aquest divendres un comitè d’experts de l’Agència NOAA (Nacional Oceanic and Atmospheric Administration) i que l’ha validat com a rècord històric.

Segons les imatges de satèl·lit analitzades, el llamp en qüestió va afectar una zona de 709 quilòmetres del Brasil, al nord de Porto Alegre.

El mateix comitè d’experts ha afirmat que un altre llamp caigut el 4 de març del 2019 a l’Argentina va ser el més llarg mai caigut, amb més de 16 segons de durada. Es va poder sentir a zones properes entre Lima i Buenos Aires.

Clima més sever a l’altre costat de l’oceà

A Catalunya hi ha diversos tipus de clima, però cap tan sever com el d’Amèrica. Hi ha diversos factors que ho condicionen, com els corrents oceànics o la posició respecte a les masses d’aire fred. Això facilita que hi hagi tempestes més violentes, huracans i, fins i tot, nevades importants a latituds similars a les de Barcelona.