carrer pluja coronavirus repartidors

Aquest any 2021 ja hem tingut 10 borrasques amb nom que han afectat, amb més o menys mesura, la península Ibèrica. Entre diumenge i dilluns arribarà una pertorbació que es despenjarà de la 11a, Karim, i tot apunta que deixarà pluja de fang a Barcelona.

Pluja de fang, tempestes, vent i mala mar

Entre diumenge al vespre i dilluns es preveu que la borrasca Karim es desplaci cap al nord de l’Atlàntic, però facilitarà la formació d’una bossa freda que sí que podrà afectar Barcelona. Es preveu l’entrada de vent de llevant moderat, amb ratxes de fins a 70 km/h des de darrera hora de diumenge i sobretot dilluns.

Serà llavors quan també podran arribar els primers ruixats, molt probablement, acompanyats de fang, arran de la irrupció de pols sahariana que es preveu per a aquest cap de setmana.

El temporal marítim també podrà ser important, especialment a la Costa Brava i Costa Central, amb onades superiors als dos metres i mig al litoral de Barcelona.

El moment de pluja més intensa serà durant la matinada i matí de dilluns. La pluja podrà deixar registres importants a les comarques del litoral, però caldrà seguir el moviment de la pertorbució, ja que molt probablement, durant la tarda afluixarà la intensitat de pluja al litoral i es restringuirà a la meitat nord del país. La cota de neu se situarà entorn dels 1.800 metres.

La temperatura baixarà, malgrat que no es preveu cap gran entrada d’aire fred en el que queda de febrer (la línia blanca, de previsió de temperatura dels propers dies sempre es manté per sobre de la línia vermella, la temperatura mitjana habitual per a l’època de l’any en què ens trobem).