Foto: @ljuank

Durant les darreres nits, amb el permís dels núvols, s’han pogut veure, molt brillants, Júpiter i Saturn al cel de la ciutat, al sud de la Lluna, que es troba en fase decreixent. Durant les properes nits es veuran al nord de la Lluna i, a més, durant la matinada de divendres passat i fins aquest dimarts s’hi ha afegit, en alguns moments, el pas de l’Estació Espacial Internacional (EEI).

Divendres a la matinada torna l’Estació Espacial Internacional

Divendres a la matinada ha estat possible veure el trajecte de l’Estació Espacial Internacional al cel de la ciutat. Concretament, entre les 5.29 h i les 5.35 h, desplaçant-se del nord-oest al sud-est. Els núvols i alguns ruixats no n’han facilitat la visió. Dimarts va passar a les 22.15 h i es va veure durant sis minuts.

L’Estació Espacial Internacional (EEI) es va poder veure molt bé la matinada del 29 d’abril i també el 20 de març. L’EEI permet captar imatges de l’espai i dur a terme diferents estudis espacials. Té una velocitat en òrbita de 7,66 km/s, però pot assolir una velocitat màxima de 27.600 km/h. Està situada a una altura d’òrbita de 408 km i està habitada per sis astronautes de la NASA, l’Agència Espacial Federal Russa, l’Agència Japonesa de l’Exploració Espacial, l’Agència Espacial Canadenca i l’Agència Espacial Europea. Aquest projecte funciona des del 1998 amb tripulació, que canvia de manera periòdica des del novembre del 2000.

La meteorologia no ens acompanyarà en la visió d’aquesta trajectòria, però durant les properes nits sí caldrà estar ben atents a l’observació del cometa C/2020 F8 (SWAN).